BEN ÇOCUĞUM HAKLARIMLA VARIM

Okul öncesi öğrencilerimiz Demokrasi, Seçim ve Çocuk Hakları Festivali’nde sahip oldukları haklarla ilgili farkındalık kazanacak etkinliklerle buluştular.

20 Kasım 1989 tarihinde Birleşmiş Milletler Genel Kurulu “Çocuk Haklarına Dair Sözleşmeyi imzaladı. O tarihten itibaren 20 Kasım “Dünya Çocuk Hakları Günü” olarak kutlanmaktadır. Bugünün amacı, çocukların haklarının dünya gündemine gelmesini sağlamak, çocukların daha iyi bir yaşam, mutlu bir çocukluk dönemi yaşaması için farkındalık yaratmaktır.

Okulumuz okul öncesi ve rehber öğretmenlerinin hazırlamış olduğu festival kapsamında öğrenciler, demokrasi ve seçim üzerine bilgilendirilerek seçim haklarını kullanmak üzere sandıklarda oy kullandılar.  Kendi düşüncelerinin ve fikirlerini ifade ederek özgürce seçim haklarını kullandılar. Kullanılan oylar sonrasında ise sahip oldukları haklarla ilgili bilgilendirici içeriklerin yer aldığı etkinlik alanlarında “Çocuk Hakları” etkinliklerini yaptılar.

Eğitim Hakkı, Kimlik Hakkı, Aile ile Yaşama Hakkı, Oyun Hakkı, Sağlık ve Beslenme Hakkı
Çocuk hakları sözleşmesi yetişkinlerden farklı ihtiyaçları olan çocukların her türlü gereksinimleri göz önüne alınarak oluşturulmuştur. Bu sözleşme ile çocukların haklarını bilmesini ve korunmasını amaçlamaktadır. Çocuklar; eğitim hakkı, kimlik hakkı, aile ile yaşama hakkı, oyun hakkı, sağlık ve beslenme hakkı gibi birçok hakka sahiptir.

Her çocuğun kendi hakkını hak ettiği şekilde yaşadığı bir dünya olmak ümidiyle...